Του Μιχάλη Κοντού:
Όταν πριν από λίγες μέρες, κάποιοι φίλοι με ειδοποίησαν πως θα περνούσαν από Λάρισα για να με δούνε και να φάμε μαζί, χάρηκα διπλά. Πρώτον διότι θα τους έβλεπα και πάλι και δεύτερον διότι ήταν η τέλεια ευκαιρία να ξαναπάω στο Βόσπορο.
Έτσι, μετά τα καλωσορίσματα και μια βόλτα στο κέντρο της Λάρισας, να ‘μαστε στον πεζόδρομο της Απόλλωνος. Ήταν από τις πολύ ζεστές ημέρες και αποφασίσαμε να κάτσουμε μέσα. Δεν ξέρω πώς τα καταφέρνουν ο Χρήστος και ο Γιάννης, αλλά κάθε φορά που μπαίνω στο μαγαζί, νιώθω ότι είμαι σπίτι μου. Το ίδιο άνετα ένιωσαν και οι καλεσμένοι μου.
«Τι μας προτείνετε για σήμερα;» ρώτησα τον (ευγενέστατο) σερβιτόρο.
«Κρύα σούπα βισισουάζ με μαραθόριζα και κρεμ φρες, φρέσκια μοτσαρέλα με καπονάτα λαχανικών και ντομάτα, Μπριζόλα Sirloin άνευ οστού, 60 ημερών ωρίμανσης και λιγκουίνι με ψητό προσούτο, ντομάτες κονφί και φρέσκια μοτσαρέλα».
Για αυτό μου αρέσει αυτό το μαγαζί. Διότι έχει πάντα ενημερωμένο μενού, προσαρμοσμένο στην κάθε εποχή και με βγάζει πάντα ασπροπροσωπο σε οποιαδήποτε επαγγελματική ή φιλική υποχρέωση.
Φεύγοντας, οι φίλοι μου, υποσχέθηκαν ότι σύντομα θα ξαναπερνούσαν από Λάρισα, αν δεσμευόμουν ότι θα τους ξαναέφερνα στο Βόσπορο. «Εννοείται» τους απάντησα και αποχαιρετηθήκαμε ευχαριστημένοι…
πηγή: LARISSANET



















