Τα κουρκουμπίνια τα φτιάχνεις είτε στο τηγάνι είτε στον φούρνο. Εγώ είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι την κάνεις που την κάνεις την γουρουνιά, κάντην τουλάχιστον σωστά. Το μυστικό βρίσκεται στο καλό φύλλο. Τα τυλίγει σφιχτά-σφιχτά, τα κόβει τόσα δα και τα σιροπιάζει με ένα ελαφρύ σιρόπι. Φυσικά δεν μένουν ποτέ πάνω από 2-3 μέρες στον πάγκο της κουζίνας μου.
- Μερίδες: 80-100 κουρκουμπίνια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Υλικά για τα κουρκουμπίνια
- 1 συσκευασία φύλλο
- σπορέλαιο για επάλειψη
Υλικά για το σιρόπι
- 300 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. νερό
- 1 φέτα λεμονιού
- 1 στικ κανέλας
Άλλα υλικά
- σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
1) Απλώνουμε ένα φύλλο πάνω σε λαδόκολλα και το λαδώνουμε ελαφρώς με σπορέλαιο, χρησιμοποιώντας πινέλο. Προσέχουμε ειδικά οι άκρες να λαδωθούν σωστά.
2) Από πάνω καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο, ώστε να εφαρμόσει ακριβώς.
3) Προσεκτικά, γυρνάμε τα δύο κολλημένα φύλλα σε σφιχτό ρολό.
4) Ακουμπάμε το ρολό σε μακρόστενη πιατέλα ή ταψάκι, με το “σφράγισμα” των φύλλων πρός τα κάτω. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, ανα ζεύγη, μέχρι να τελειώσουν.
5) Καλύπτουμε την πιατέλα ή το ταψάκι με τα ρολλά, με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
6) Για το σιρόπι, βάζουμε όλα τα υλικά σε ρηχή, πλατιά κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
7) Όταν τα ρολά έχουν κρυώσει καλά, τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου όσο ένα δάχτυλο.
8) Ζεσταίνουμε μπόλικο σπορέλαιο σε βαθύ τηγάνι. Τηγανίζουμε τα κουρκουμπίνια λίγα-λίγα, για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν.
9) Ακουμπάμε τα καυτά κουρκουμπίνια σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Έπειτα τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι, να σιροπιαστούν για 2-3 λεπτά.
10) Τα μεταφέρουμε σιροπιασμένα σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Πηγή: madameginger.com
















