Το ιδανικό σκηνικό: τζάκι, χουχούλιασμα, ταινία και καυτό τσάι στο χέρι… Λάθος επιλογή! Νέα έρευνα δείχνει πως το τσάι δεν πρέπει να το πίνουμε καυτό, αλλά να περιμένουμε μέχρι να γίνει ζεστό.
Η τακτική κατανάλωση καυτού τσαγιού αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του οισοφάγου, ειδικά στα άτομα που καπνίζουν και καταναλώνουν αλκοόλ σύμφωνα με τους ερευνητές του Εθνικού Ιδρύματος Φυσικών Επιστημών της Κίνας και του Κέντρου Υγείας του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.
Η έρευνα έγινε ανάμεσα σε 456.000 άτομα από τους οποίους οι 1.731 εκδήλωσαν καρκίνο του οισοφάγου. Όσα από τα άτομα ήταν καπνιστές και κατανάλωναν αλκοόλ είχαν πενταπλάσιες πιθανότητες για να εκδηλώσουν καρκίνο.
Πηγή: giatrosnews.blogspot.gr















