«Μες στο νερό» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της Έλλης Νταϊλιάνη (vocal coach & musical performer) που θα παρουσιαστεί την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:00 στο φουαγιέ αμφιθεάτρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα (playhouse atelier) από τις εκδόσεις “i-Write”.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η κα Φωτεινή Καλούδη (υπεύθυνη καλλιτεχνικού προγράμματος Δημοτικού κουκλοθεάτρου «Τιριτόμπα» και Μουσείου Κούκλας) και τον συντονισμό θα έχει η κα Μαργαρίτα Θεοχάρη (ραδιοφωνική παραγωγός).
Πρόκειται για ένα διδακτικό παραμύθι, με όμορφη εικονογράφηση για ηλικίες 2-6 ετών, το οποίο γράφτηκε παράλληλα με την ενορχήστρωση και την πλήρη δόμηση ενός παιδικού μιούζικαλ, που φιλοδοξεί να ανέβει επί σκηνής για μικρούς και μεγάλους μέσα στο 2025.
Λίγα λόγια για το παραμύθι
«Μες στο βυθό υπάρχει μια πολιτεία που λέγεται Νερόμορφη. Εκεί η θάλασσα είναι πολύχρωμη και όλα τα πλασματάκια της τραγουδούν και χορεύουν. Η πριγκίπισσα του βυθού, η γοργόνα Πέρλα, χάρη στην υπέροχη φωνή της παίρνει δύναμη και κάνει την ουρά της να λάμπει απομακρύνοντας όλα τα επικίνδυνα πλάσματα από τη Νερόμορφη. Όμως, η πονηρή μέδουσα Φυκιάδα έχει άλλα σχέδια. Κρατάει όλο το οξυγόνο για τον εαυτό της κι αιχμαλωτίζει το μωρό καρχαριάκι ζητώντας από την Πέρλα ως αντάλλαγμα το πιο πολύτιμο πράγμα: Την λαμπερή ουρά της! Η Φυκιάδα κάνει ένα ξόρκι που μόνο η δύναμη της αληθινής φιλίας μπορεί να σπάσει. Θα δεχτεί η Πέρλα τη συμφωνία της Φυκιάδας; Θα καταφέρουν οι ήρωές μας ν’ αποδείξουν ότι η φιλία μπορεί να κερδίσει όταν είναι αληθινή; Ένα παραμύθι που δίνει το παράδειγμα της φιλίας και της συνεργασίας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο». Χορηγοί επικοινωνίας: FORMediaTV, Campos FM 97.8, lovelarissa.gr, andcom.gr . Στην παρουσίαση θα ακουστεί το βασικό τραγούδι «Μες στο νερό» της θεατρικής παιδικής παράστασης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Βιογραφικό
Η Έλλη Νταϊλιάνη είναι musical performer, vocal coach και διδάσκει φωνητική, υποκριτική και μουσικό θέατρο, καθώς και αναλαμβάνει την πλήρη προετοιμασία μαθητών για ακροάσεις σε σχολές μουσικού θεάτρου στο εξωτερικό και υποκριτικής στην Ελλάδα. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα της μεθόδου “Alexander Technique” και εγκεκριμένο μέλος του ανεξάρτητου οργανισμού CPD.
Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής σε νεαρή ηλικία με τη μητέρα της που είναι μουσικός και συνέχισε με πιάνο, κλασικό και μοντέρνο χορό. Έχει στην κατοχή της πτυχίο πιάνου, ενοργάνωσης, αντίστιξης, αρμονίας και δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώνει τις σπουδές της στη φούγκα. Σπούδασε σε σχολή Musical στο Λονδίνο, στη “Laine Theatre Arts” με εξειδίκευση στο μουσικό θέατρο. Αποφοίτησε με δίπλωμα Dance & Musical Theatre.
Επίσης, έλαβε πτυχίο Μπαλέτου Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου “The Royal Academy of Dance”. Ταυτόχρονα έλαβε και πτυχίο μοντέρνου θεατρικού χορού, από τον διεθνή οργανισμό “Imperial Society of Teachers of Dancing” (ISTD). Συνέβαλε σε φιλανθρωπικές βραδιές όπως «Ελπίδα» για τον μη κερδοσκοπικό σύλλογο φίλων με καρκίνο «Ελπίδα» και για το σύλλογο «Φλόγα». Το 2017 χορογράφησε και συμμετείχε ως χορωδός στην όπερα «Οι Γάμοι του Φίγκαρο».
Από το 2019 είναι καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας πραγματοποιώντας τις παραστάσεις «Στην υγειά μας» (2023), «Για τη μητέρα» (2022), “The Oscars” (2020), «Είμαστε Live» (2019) και “ΕUROparty” (2024) σε συνεργασία με έμπειρους επαγγελματίες από τον χώρο του θεάματος.
Το 2020 έλαβε πιστοποιητικό στη μουσική διδασκαλία και το 2021 παρουσιάστηκε επίσημα το τραγούδι “Great” σε στίχους-μουσική της ίδιας και ενορχήστρωση Κώστα Χαριτοδιπλωμένου για τη γυναικεία πολυβιταμίνη “Great for Women” της Βίκυς Καγιά. Τον Απρίλιο του 2022 πήρε πιστοποίηση με βαθμολογία 100% στη σύγχρονη φωνητική εκπαίδευση από το “Berklee College of Music” της Βοστώνης. Είναι δημιουργός και διδάσκει αποκλειστικά τη μέθοδο “Free your voice” FYV.
Τον Φεβρουάριο του 2024 κυκλοφόρησε πανελλαδικά το πρώτο της βιβλίο φωνητικής “Πώς να τραγουδάω σωστά” από τις εκδόσεις «Φίλιππος Νάκας». Η Έλλη Νταϊλιάνη δίνει έμφαση στη βελτίωση της φωνητικής εξέλιξης των μαθητών, την καταπολέμηση του σκηνικού άγχους και τη δημιουργία του καλλιτεχνικού τους πορτραίτου. Το μότο της είναι: «Η αξία ενός δασκάλου φαίνεται στην εξέλιξη των μαθητών του».